Kjeld Hansen modtager Natur- & miljøprisen 2012

En af Åbenhedstingets faste journalister, Kjeld Hansen, har modtaget Natur- og miljøprisen. Prisen uddeles af Bodil Pedersen Fonden for at hædre og støtte organisationer, foreninger eller personer, der i særlig grad har gjort en indsats for klodens natur og miljø. Med prisen følger 100.000 kroner.


Miljøjournalist og -forfatter Kjeld Hansen får især prisen for sin store research som grundlag for bøger og indlæg.

I begrundelsen for at give prisen skriver Bodil Pedersen Fonden:

Kjeld Hansen er landets førende miljøskribent og måske mest kendt for bøgerne ”Det tabte land”, ”Det er et yndigt land” og ”Farvel til Grønlands natur”, hvori han har bidraget væsentligt til at skabe debat og interesse for naturforvaltning i Danmark og på Grønland. Bøgerne er uhyre velresearchede og dokumenterer det tab af natur og naturværdier, som har ramt Danmark og Grønland.”

Til prisoverrækkelsen fredag den 7. september 2012 fortalte Hanne Strager, udstillingschef på Statens Naturhistoriske Museum, hvorfor Kjeld Hansen fortjener prisen.

Man kan yde en indsats i forhold til natur og miljø på mange måder. Kjeld Hansen gør det ved at gøre os opmærksomme på, hvilke beslutninger og hvilken forvaltningspraksis der står bag tabet af naturen i Danmark og på Grønland. Få gør det på baggrund af så omfattende research som han, og det gør hans bidrag anvendeligt for andre. Andre, der vil argumentere for tabet af naturværdierne og for det vidunderlige i at have en spændende og levende natur, kan finde argumenterne og skytset hos ham. Det er ikke uden bid, men det er heldigvis heller ikke uden humor.”


 

Del dette:
Udgivet i Miljøoplysninger

6 kommentarer til “Kjeld Hansen modtager Natur- & miljøprisen 2012
  1. Lis Bølling siger:

    Velfortjent !!!

  2. Hjertelig tillykke med prisen for det store og grundige arbejde du udfører.
    Tak for dit engagement.

  3. Iben siger:

    Yderst ufortjent. Manden hjernevasker byboere og sammenligner det danske landbrug og landmænd med det fascistiske styre. Han kalder sig selv debattør, men stiller du spørgsmålstegn ved hans tal og undersøgelser får du et usagligt og arrogant svar.

  4. Nils Mulvad siger:

    Hej Iben
    Det er jo ganske alvorlige beskyldninger. Hjernevask af byboere. Et ubestemt fascistisk styre, som han skulle sammenligne landbrug og landmænd med. Usaglig og arrogante svar på spørgsmål om hans tal. Kan du dokumentere nogle af dine beskyldninger? Tak.
    På Åbenhedstinget kender vi Kjeld Hansen som en skarp debattør, forfatter og undersøgende journalist, der har orden i sin dokumentation. Han er en af de få, der er klædt på til at stille op mod den store maskine fra Dansk Landbrug. Det er desværre nødvendigt, fordi organisationen i høj grad præger medierne med tal og analyser. Et eksempel herpå er landbrugets eksport, som Søren Gade hævder når 160 mia kr. i år. Andre år har organisationen også ligget væsentligt over tallene fra Danmarks Statistik. Se her: https://www.aabenhedstinget.dk/bondefangeri/
    mvh
    Nils Mulvad
    Formand for Åbenhedstinget

  5. Vis mig den mark hvor der gror sodavand, cigaretter, øl, slik, æggebakker og anden emballage samt kemikalier og laboratorieudstyr. Så skal jeg nok anerkende den påståede “landbrugs” eksport.
    Næ det er fantasifosteret “landbrugsklyngen” som den kære Eva fra det kære Fødevareministerium engang opfandt som skulle danne grundlag for den store landbrugseksport.
    Ikke kun det gror og vokser på mark og i stald..
    Men import af fodermidler og folkehold på bedrifterne bør tælles med. Blot i modsat retning.

  6. Korrektion: Det var fødevareklyngen” som blev opfundet a den kære Eva fra Fødevareministeriet.
    Beklager fejlen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Abonner på nyhedsbrevet

Loading

Olufs blog

Oluf







Offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen skriver om aktindsigt. Har du brug for råd om aktindsigt i konkrete sager - skriv til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

> Se blogindlæg

Mulvads blog

mulvad

Redaktør Nils Mulvad skriver om databaser og temaindsigt. Skriv til Nils Mulvad på nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

> Se blogindlæg

Vejledninger

Åbenhedstingets vejledning
En række praktiske råd, skrevet af Oluf Jørgensen og Nils Mulvad umiddelbart efter den nye lov trådte i kraft 1. januar 2014.

Kammeradvokatens vejledning
Kammeradvokatens praktiske råd til myndigheder. Det er godt at kende kammeradvokatens standardformuleringer for afslag med begrundelser.

Kaas & Mulvads 14 praktiske råd
Rådene er fra 2012. De handler om praktisk journalistisk metode.

Aktindsigt i kommuner
Åbenhedstingets opsamling og særlige råd vedr. kommunal aktindsigt
Kaas & Mulvads råd til aktindsigt i kommuner


Kontrolorganer
Ankestyrelsen er tilsynsorgan for kommuner og regioner, og afslag på aktindsigt kan sendes til Ankestyrelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet er klageorgan vedrørende aktindsigt i miljøet. Se nævnets afgørelser om aktindsigt.

Ombudsmanden er sidste instans – egentlig ikke et klageorgan, men du kan bede om, at institutionen gennemgår sagen. Se ombudsmandens udtalelser