Kontakt

Åbenhedstinget er et selvstændigt netværk af journalister og embedsmænd, der diskuterer og deler erfaringer. En styregruppe mødes jævnligt for at sikre, at der er fremdrift i hele sagen.

Formand: Nils Mulvad, mobil 51504808, email: nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

Hvis du har spørgsmål om åbenhed og aktindsigt, som du ikke kan finde svar på hos Åbenhedstinget, er du velkommen til at sende en mail til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

Del dette:

17 kommentarer til “Kontakt
 1. martin hoffmann kønig siger:

  Jeg vil gerne tilsluttes netværket.

  Mvh

  Martin Hoffmann Kønig
  Lokalredaktør

 2. bogstavet 4 siger:

  Jeg er ved et tilfælde faldet over Åbenhedstinget. Jeg så et tv spot for et program over dr 1 om farlige adresser i Danmark og har derefter fundet frem til denne hjemmeside.

  Jeg syntes at kunne genkende den gamle fabrikshavn i Aalborg, der huser nedlagte industribygninger, der tidligere har været ejet af DLG og Hedegaard.

  I min fritid er jeg meget interesseret i noget der kaldes urban exploration, hvilket går ud på at finde frem til forladte bygninger og derefter dokumentere dem fotografisk. I den forbindelse har jeg en stor viden om de aktuelle bygninger i Aalborg.
  Jeg kender bygningerne indefra og har et omfattende fotomateriale fra stedet. Har dog ikke stødt på noget der virkede direkte farligt. Men har derimod flere gange observeret at der er foregået en eller andet form for militær/politi-træning i området.

  Hvis I har nogle oplysninger om området er jeg meget interesseret i at høre fra Jer. Samtidig har jeg som sagt et hav af billeder fra stedet, hvis det skulle have interesse.

  Mvh
  bogstavet 4

 3. Nils Mulvad siger:

  Tak for din henvendelse.
  Vi har disse tre virksomheder i Aalborg:
  De Danske Spritfabrikker C.A. Olesens Gade 1 9000 Aalborg
  LCH Import A/S Nørholmsvej 147 9000 Aalborg
  Svensk Ammoniakteknik AB Rørdalsvej 211 9220 Aalborg Øst
  Har du billeder af nogle af dem? Kan vi få nogle af dem til fremvisning på hjemmesiden? Og prøv også at se mit indlæg i dag, hvor jeg nævner de otte virksomheder, som kommunen nævner, men som vi ikke kender. Kender du nogle af dem? Eller kender andre dem? Så vil vi også meget gerne have billeder.
  Mvh
  Nils Mulvad

 4. Vagn siger:

  Hej Nils.

  I Strib ved Middelfart, ligger der et olielager, om det er under bereskabsstyrelsen eller forsvaret ved jeg ikke eller om det er i brug mere det ved jeg heller ikke, men det er ikke fjernet, det fremstår som de 2 fra mols. Adrs. er Billehavevej, 5500 Middelfart.

  I Fredericia er der også nogle store underjordiske beton bereskabstanke under byens legepark, 2 stk. Mads by parkken, jeg mener at det er DSB der har disse som bereskabslagere af dieselolie.

  Der er også div. underjordiske rørledninger i og omkring Fredericia, bl.a er der en mellem Shell raffinaet og deres havneterminal, jeg mener at det drejer sig om 2 40″ rørledninger.
  Der udover er der også rørledninger ud i landet, til de forskillige bereskabslager.

  Derud over er der også naturgas ledningen, som kommer op af jorden lige før lillebæltsbroen, før den er igen går underjorden for at krydse lillebælt.

  Mvh.
  Vagn.

 5. Bent siger:

  Hej

  Jeg vil oplyse dig om at Svensk Ammoniakteknik ikke længere har et lager i Aalborg. Tilsvarende er LCH Import blevt opkøbt og har idag kun et handelsesleskab beliggende i Nørresundby. Deres lager i Nørholm har været til leje gennem længere tid.

 6. Leif Lundager siger:

  Som supplement til kortet kunne I så ikke lave en liste, f.eks. med postnumre. Det er svært at ramme ikonerne, når de ligger skjult bag hinanden

 7. hjalte siger:

  For enden af Søndre Molevej ved Køge havn liger op til flere store kemikalie tanke. de ligger lige op og ned af campingpladsen

 8. olelukøje siger:

  undrer mig over dette firma ikke er på da den er underlagt pet kontrol pga kemikalier.Det drejer sig om sønderborg fornikling i sønderborg og ragebøl.De udleder endvidere luftbårne kræftfremkaldende stoffer til omgivende beboelser uden filtrering.Samt udleder tungmetalholdig spildevand i alssund med kommunens tilladelse.Firmaet er udvidetsidste år ved opkøb og udflytning af danfoss afdelingen galvano i nordborg.men det vides ikke om kommunen har godkendt den nuværende produktion i ragebøl som har været i drift et års tid.

 9. søren siger:

  Hej med jer..

  I forbindelse med jeres arbejde, kan jeg fortælle at der ligger et kæmpe olielager ca. 6 km. øst for Kalundborg. Nedgrave,t som det der var vist i tv igår tirsdag.
  Ligeledes ligger der et stort nedgravet tankanlæg ved det som der hedder” de 100 huse”. få hundrede meter øst for havnen.( vist nok et DSB depot ).

 10. Pia G. siger:

  Da jeg er usikker på hvorledes risikovirksomheder defineres ved jeg ikke om følgende har relevans, men det kan andre måske vurdere.
  På havnen i Kolding ligger til tider store skrotbunker. En af disse antændte ild for et par år siden. Røgudviklingen var så farlig at sygehusets (ligger i nærheden) ventilation måtte lukkes og ex. alle operationer aflyses. Området omk. havnen blev spærret af i en stor radius, og bl.a. skulle personalet fra sygehuset (og alle andre) forblive indendøre i flere timer. Området blev politi-overvåget.
  Måske skrotbunkerne ikke i det daglige udgør en fare (men hvad med udsivning til havnebassinet? ) men i dette tilfælde virkede det da vældig risikofyldt med en sådan virksomhed midt i byen.

 11. Stig siger:

  Hej.
  Jeg er ikke helt klar over om hvor stort et lager det er, men mellem Mørkøv og Undløse ligger der et stort brændstoflager i den skov man kører igennem mellem disse byer, Det er lukket inde med et stort hegn men ligger op ad offentlig vej midt i skoven.

 12. Erik siger:

  Hej Nils

  Jeg vil henlede din opmærksomhed på et olie og benzin depot beliggende , også kaldet oliebjerget, i Lejre Kommune (tidligere Hvalsø). Det meste af strukturen er underjorden og er ikke synlig på luftfoto.

  Det er beliggende for enden af Egstallevej -http://map.krak.dk/m/M49rJ på kanten af Bjergskoven.

 13. Thorkil Thomsen siger:

  Københavns Energi har et vandværk – Regnemark – der ligger mellem Køge og Ringsted.
  Værket er i oversigten kategoriseret som en kolonne 3 virksomhed.
  Det skyldes et kloranlæg. Dette anlæg er imidlertid nedlagt, da der ikke længere tilsættes klor til drikkevandet i København.
  Der er således hverken klorgas eller svovldioxid på Regnemark.
  Køge kommune er orienteret herom sidste sommer.
  Håber hjemmesiden vil blive opdateret ved lejlighed.

  Med venlig hilsen

  Thorkil Thomsen
  Københavns Energi

 14. Casper Thomsen siger:

  Til Leif Lundager

  Du kan klikke på firkanten med et plus oppe i venstre hjørne for at forstørre. Ved at klikke et sted på kortet og holde, og derefter flytte musen kan du flytte rundt på kortet. Derefter forstørre og flytte igen; fortsæt indtil du kan se forskel og ramme de enkelte markører.

 15. Erik Vind siger:

  Københavns Energi har en gasbeholder – Køgevejens Gasbeholder – der ligger på Gl. Køgelandevej i Valby. Gasbeholderen er i oversigten kategoriseret som en kolonne 3 virksomhed.
  Gasbeholderen er imidlertid nedlagt, og tømt for gass, så der er ikke længere eksplosionsfare.

  Københavns kommune er orienteret herom .
  Håber hjemmesiden vil blive opdateret ved lejlighed.

  Med venlig hilsen

  Erik Vind
  Københavns Energi

 16. Sinne Wils siger:

  Hej med jer

  Jeg læste jeres artikel tidligere på ugen, men nu virker linket ikke:-( Kan I hjælpe mig? https://www.aabenhedstinget.dk/nyside/efter-tre-afslag-og-tre-klager-faar-vi-oplysningerne-fjerde-gang-her-er-de-landmaend-der-ikke-vil-lade-svin-teste-for-mrsa/

  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh. Sinne Wils
  Fødevarestyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Abonner på nyhedsbrevet

Loading

Olufs blog

OlufOffentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen skriver om aktindsigt. Har du brug for råd om aktindsigt i konkrete sager - skriv til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

> Se blogindlæg

Mulvads blog

mulvad

Redaktør Nils Mulvad skriver om databaser og temaindsigt. Skriv til Nils Mulvad på nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

> Se blogindlæg

Vejledninger

Åbenhedstingets vejledning
En række praktiske råd, skrevet af Oluf Jørgensen og Nils Mulvad umiddelbart efter den nye lov trådte i kraft 1. januar 2014.

Kammeradvokatens vejledning
Kammeradvokatens praktiske råd til myndigheder. Det er godt at kende kammeradvokatens standardformuleringer for afslag med begrundelser.

Kaas & Mulvads 14 praktiske råd
Rådene er fra 2012. De handler om praktisk journalistisk metode.

Aktindsigt i kommuner
Åbenhedstingets opsamling og særlige råd vedr. kommunal aktindsigt
Kaas & Mulvads råd til aktindsigt i kommuner


Kontrolorganer
Ankestyrelsen er tilsynsorgan for kommuner og regioner, og afslag på aktindsigt kan sendes til Ankestyrelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet er klageorgan vedrørende aktindsigt i miljøet. Se nævnets afgørelser om aktindsigt.

Ombudsmanden er sidste instans – egentlig ikke et klageorgan, men du kan bede om, at institutionen gennemgår sagen. Se ombudsmandens udtalelser