Flere farlige virksomheder i Århus

Østjyllands Politi har lagt oplysninger ud om de såkaldte kolonne 2-virksomheder. Det er farlige virksomheder, men ikke helt så farlige som kolonne 3, som politiet lagde ud i sidste uge.
De nye oplysninger gør det tydeligt, at der er behov for en vurdering af domino-effekt. De farlige virksomheder ligger tæt på hinanden, og der er brug for en sammenhængende vurdering af faren på havnen i Århus, hvis der for eksempel sker en brand.
Østjyllands Politis oplysninger rejser også spørgsmålet om, hvad der er årsag til det pludselig skift. Hvad er der sket, siden det, der skulle holdes lukket for et år siden på grund af terrorfare, nu skal ligge frit tilgængeligt på en hjemmeside. Og vil den åbenhed sprede sig til resten af landet.
Åbenhedstinget har spurgt Rigspolitiet om dette tirsdag den 23. februar 2010, men stadig ikke fået svar. Og vi har netop rykket.
Vi bevarer også oplysninger om mistanken om risikovirksomhed til Helm AG. Og vi har tilføjet Cargo Service efter en læserhenvendelse, selv om begge virksomheder ikke er med på politiets lister.
Se det nye kort over risikovirksomheder:

Del dette:
Udgivet i Risikovirksomheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Abonner på nyhedsbrevet

Loading

Olufs blog

Oluf







Offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen skriver om aktindsigt. Har du brug for råd om aktindsigt i konkrete sager - skriv til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

> Se blogindlæg

Mulvads blog

mulvad

Redaktør Nils Mulvad skriver om databaser og temaindsigt. Skriv til Nils Mulvad på nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

> Se blogindlæg

Vejledninger

Åbenhedstingets vejledning
En række praktiske råd, skrevet af Oluf Jørgensen og Nils Mulvad umiddelbart efter den nye lov trådte i kraft 1. januar 2014.

Kammeradvokatens vejledning
Kammeradvokatens praktiske råd til myndigheder. Det er godt at kende kammeradvokatens standardformuleringer for afslag med begrundelser.

Kaas & Mulvads 14 praktiske råd
Rådene er fra 2012. De handler om praktisk journalistisk metode.

Aktindsigt i kommuner
Åbenhedstingets opsamling og særlige råd vedr. kommunal aktindsigt
Kaas & Mulvads råd til aktindsigt i kommuner


Kontrolorganer
Ankestyrelsen er tilsynsorgan for kommuner og regioner, og afslag på aktindsigt kan sendes til Ankestyrelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet er klageorgan vedrørende aktindsigt i miljøet. Se nævnets afgørelser om aktindsigt.

Ombudsmanden er sidste instans – egentlig ikke et klageorgan, men du kan bede om, at institutionen gennemgår sagen. Se ombudsmandens udtalelser