Uddannelsesministeriet handler i strid med offentlighedsloven

Oluf Jørgensen kalder det trist, at ministeriet tilsyneladende bruger Offentlighedsloven til at skjule analyser om faglige problematikker

Det er FORSKERforum, medlemsblad for DM’s universitets- og forskningsinstitutionsansatte og DJØF’s undervisnings- og forskningsansatte, der er gået til Ombudsmanden med en klage over, at ministeriet afviser at udlevere den såkaldte “taxameteranalyse”.
Analysen er udarbejdet af Deloitte, og FORSKERforum mener, at den med stor sandsynligvis indeholder indeholder data og konklusioner, som er ubekvemme for ministeren. Analysen beskæftiger sig bl. a. med den hidtidige finansieringsmodel for de højere uddannelser.
”Jeg vil ikke bruge udtryk som ’baggårdsjura’, men bare konstatere, at ministeriet nu som tidligere afviser i strid med offentlighedsloven. Det afgørende er, HVAD rapporten handler om. Hovedreglen i offentlighedsloven er, at en rapport med data og analyse af offentlig interesse skal være tilgængelig, siger offentlighedsrådgiver og jurist Oluf Jørgensen bl. a. til bladet FORSKERforum.
Læs hele artiklen her.

Del dette:
Udgivet i Aktindsigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Abonner på nyhedsbrevet

Loading

Olufs blog

OlufOffentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen skriver om aktindsigt. Har du brug for råd om aktindsigt i konkrete sager - skriv til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

> Se blogindlæg

Mulvads blog

mulvad

Redaktør Nils Mulvad skriver om databaser og temaindsigt. Skriv til Nils Mulvad på nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

> Se blogindlæg

Vejledninger

Åbenhedstingets vejledning
En række praktiske råd, skrevet af Oluf Jørgensen og Nils Mulvad umiddelbart efter den nye lov trådte i kraft 1. januar 2014.

Kammeradvokatens vejledning
Kammeradvokatens praktiske råd til myndigheder. Det er godt at kende kammeradvokatens standardformuleringer for afslag med begrundelser.

Kaas & Mulvads 14 praktiske råd
Rådene er fra 2012. De handler om praktisk journalistisk metode.

Aktindsigt i kommuner
Åbenhedstingets opsamling og særlige råd vedr. kommunal aktindsigt
Kaas & Mulvads råd til aktindsigt i kommuner


Kontrolorganer
Ankestyrelsen er tilsynsorgan for kommuner og regioner, og afslag på aktindsigt kan sendes til Ankestyrelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet er klageorgan vedrørende aktindsigt i miljøet. Se nævnets afgørelser om aktindsigt.

Ombudsmanden er sidste instans – egentlig ikke et klageorgan, men du kan bede om, at institutionen gennemgår sagen. Se ombudsmandens udtalelser