Ombudsmanden rejser sag om cvr-betaling

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen vil have 60.000 kroner om året for cvr-oplysninger og nægter andre at bruge automatisk udtræk på hjemmesiden. Åbenhedstinget har rejst sagen. Nu beder ombudsmanden om en redegørelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Åbenhedstinget ser sagen som et forsøg på at skrue prisen op for offentlige data og bremse udviklingen af et frit marked for data og har derfor den 23. december bedt ombudsmanden gå ind i spørgsmålet.

Se henvendelsen.

Den 14. januar 2010 gik ombudsmanden ind i sagen med denne anmodning til Økonomi- og Erhvervsministeriet om en redegørelse. Specielt skal ministeriet forklare, om selskabsdata i registreringstidende er en del af indtægtsdækket produktionsvirksomhed.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har i mange år taget penge for regnskabsoplysninger, og det er denne mulighed, som er bevaret i ny lovgivning, og som styrelsen så har brugt som alibi for at lempe også andre datasæt ind som betalingsdata. Og det er det spørgsmål, som Åbenhedstinget har rejst, og som ombudsmanden nu spørger til.

Del dette:
Udgivet i Aktindsigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Abonner på nyhedsbrevet

Loading

Olufs blog

OlufOffentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen skriver om aktindsigt. Har du brug for råd om aktindsigt i konkrete sager - skriv til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

> Se blogindlæg

Mulvads blog

mulvad

Redaktør Nils Mulvad skriver om databaser og temaindsigt. Skriv til Nils Mulvad på nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

> Se blogindlæg

Vejledninger

Åbenhedstingets vejledning
En række praktiske råd, skrevet af Oluf Jørgensen og Nils Mulvad umiddelbart efter den nye lov trådte i kraft 1. januar 2014.

Kammeradvokatens vejledning
Kammeradvokatens praktiske råd til myndigheder. Det er godt at kende kammeradvokatens standardformuleringer for afslag med begrundelser.

Kaas & Mulvads 14 praktiske råd
Rådene er fra 2012. De handler om praktisk journalistisk metode.

Aktindsigt i kommuner
Åbenhedstingets opsamling og særlige råd vedr. kommunal aktindsigt
Kaas & Mulvads råd til aktindsigt i kommuner


Kontrolorganer
Ankestyrelsen er tilsynsorgan for kommuner og regioner, og afslag på aktindsigt kan sendes til Ankestyrelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet er klageorgan vedrørende aktindsigt i miljøet. Se nævnets afgørelser om aktindsigt.

Ombudsmanden er sidste instans – egentlig ikke et klageorgan, men du kan bede om, at institutionen gennemgår sagen. Se ombudsmandens udtalelser