Sejr: Skat åbner for download af skattedata

Ændret 17. december 2015 klokken 17 med opdaterede tal.
Skat har i dag offentliggjort virksomhedernes skattedata for 2014. Ved samme lejlighed har Skat imødekommet en anmodning om aktindsigt fra Åbenhedstinget ved at offentliggøre de samlede skattedata for 2012, 2013 og 2014 som csv-filer, der direkte kan hentes fra Skats hjemmeside.

Det er præcis på den måde, at myndigheder bør imødekomme adgang til data, så medier og andre selv kan analysere data, og alle slipper for risikoen for fejl ved at hente data ud via scraping.

I de netop offentliggjorte data for 2014 er der oplysninger om 254.142 selskaber, der i alt har betalt 55.437.514.777 kroner i almindelig skat, 6.364.447.774 kroner i kulbrinteskat og 2.772.137.450 kroner i selskabsskat af kulbrinteindkomsten.

Skattemyndighederne justerer listerne over skattebetaling en gang om måneden i takt med, at virksomhedernes skat for 2014 bliver ændret. Når oplysningerne på hjemmesiden ændres, ændres csv-filerne også, oplyser chefkonsulent Jeanette Nielsen, Skat.

Se oversigten over samtlige dokumenter i sagen – herunder links til data og vejledning.

Den samlede skatteindbetaling for 2014 er faldet i takt med, at der kommer færre penge ind på kulbrinteskatter. Anden skatteindbetaling er dog steget, hvad der opvejer faldet. Erfaringen fra de andre år med skattelister viser, at beløbet vokser måned for måned i takt med at virksomheders skat sættes op.
[table “39” not found /]

[table “38” not found /]

 

Del dette:
Udgivet i Mulvads blog, Skattedata

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Abonner på nyhedsbrevet

Loading

Olufs blog

OlufOffentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen skriver om aktindsigt. Har du brug for råd om aktindsigt i konkrete sager - skriv til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

> Se blogindlæg

Mulvads blog

mulvad

Redaktør Nils Mulvad skriver om databaser og temaindsigt. Skriv til Nils Mulvad på nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

> Se blogindlæg

Vejledninger

Åbenhedstingets vejledning
En række praktiske råd, skrevet af Oluf Jørgensen og Nils Mulvad umiddelbart efter den nye lov trådte i kraft 1. januar 2014.

Kammeradvokatens vejledning
Kammeradvokatens praktiske råd til myndigheder. Det er godt at kende kammeradvokatens standardformuleringer for afslag med begrundelser.

Kaas & Mulvads 14 praktiske råd
Rådene er fra 2012. De handler om praktisk journalistisk metode.

Aktindsigt i kommuner
Åbenhedstingets opsamling og særlige råd vedr. kommunal aktindsigt
Kaas & Mulvads råd til aktindsigt i kommuner


Kontrolorganer
Ankestyrelsen er tilsynsorgan for kommuner og regioner, og afslag på aktindsigt kan sendes til Ankestyrelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet er klageorgan vedrørende aktindsigt i miljøet. Se nævnets afgørelser om aktindsigt.

Ombudsmanden er sidste instans – egentlig ikke et klageorgan, men du kan bede om, at institutionen gennemgår sagen. Se ombudsmandens udtalelser