Støtte til Åbenhedstingets rolle i postlisteforsøg

Pressens Uddannelsesfond har bevilget 60.000 kr. til støtte for et projekt, som handler om en forberedelse af mediernes deltagelse i et forsøg med elektroniske postlister. Forsøget bliver en del af den nye offentlighedslov, der forventes vedtaget efter sommerferien.

Hensigten med projektet er at få etableret et samarbejde med offentlige myndigheder om at få gjort systemet med elektroniske postlister operationelt, forstået sådan, at postlisterne bliver brugbare og værdifulde værktøjer for medierne og journalisterne i hverdagen. Åbenhedstinget vil bruge journalist Bruno Ingemann som konsulent på opgaven mens projektstyringen vil være forankret hos Åbenhedstinget.

Det store slutmål med projektet er at opnå “norske tilstande” på området for postlister. I Norge åbnede i går en webtjeneste med titlen Offentlig Elektronisk Postjournal, som gør det muligt at søge i alle statlige norske virksomheders postjournaler. Virksomhederne bruger publiseringsløsningen tilat gøre sine egne postjournaler tilgængelige på internettet for alle brukere.

Del dette:
Udgivet i Aktindsigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Abonner på nyhedsbrevet

Loading

Olufs blog

OlufOffentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen skriver om aktindsigt. Har du brug for råd om aktindsigt i konkrete sager - skriv til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

> Se blogindlæg

Mulvads blog

mulvad

Redaktør Nils Mulvad skriver om databaser og temaindsigt. Skriv til Nils Mulvad på nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

> Se blogindlæg

Vejledninger

Åbenhedstingets vejledning
En række praktiske råd, skrevet af Oluf Jørgensen og Nils Mulvad umiddelbart efter den nye lov trådte i kraft 1. januar 2014.

Kammeradvokatens vejledning
Kammeradvokatens praktiske råd til myndigheder. Det er godt at kende kammeradvokatens standardformuleringer for afslag med begrundelser.

Kaas & Mulvads 14 praktiske råd
Rådene er fra 2012. De handler om praktisk journalistisk metode.

Aktindsigt i kommuner
Åbenhedstingets opsamling og særlige råd vedr. kommunal aktindsigt
Kaas & Mulvads råd til aktindsigt i kommuner


Kontrolorganer
Ankestyrelsen er tilsynsorgan for kommuner og regioner, og afslag på aktindsigt kan sendes til Ankestyrelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet er klageorgan vedrørende aktindsigt i miljøet. Se nævnets afgørelser om aktindsigt.

Ombudsmanden er sidste instans – egentlig ikke et klageorgan, men du kan bede om, at institutionen gennemgår sagen. Se ombudsmandens udtalelser