Ingen ny offentlighedslov før sommer

Der vil mindst gå et år, før Folketinget vedtager en revideret offentlighedslov. Det oplyser justitsminister Morten Bødskov (S) til Information.

Det indgår i regeringsgrundlaget, at SRSF-regeringen vil fremsætte forslag til en ’revideret offentlighedslov’. Men et lovforslag kommer tidligst efter sommerferien, siger justitsministen.

Han når ikke at foreslå en ny offentlighedslov, bl.a. fordi han i første halvår af 2012 skal være formand for rådet for EU’s retlige og indre anliggender.

Forskningschef Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kritiserer regeringens beslutning om at vente med at fremsætte forslag til revideret offentlighedslov:

»Det betyder, at Danmark kommer yderligere bagefter i forhold til den internationale udvikling, hvor digitaliseringen af den offentlige forvaltning har ført til nye regler bl.a. for digital aktindsigt. I forvejen er det på høje tid, at vi får regler, der matcher den nye teknik,« pointerer Oluf Jørgensen.

Del dette:
Udgivet i Aktindsigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Abonner på nyhedsbrevet

Loading

Olufs blog

OlufOffentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen skriver om aktindsigt. Har du brug for råd om aktindsigt i konkrete sager - skriv til Oluf Jørgensen (oj@dmjx.dk).

> Se blogindlæg

Mulvads blog

mulvad

Redaktør Nils Mulvad skriver om databaser og temaindsigt. Skriv til Nils Mulvad på nils.mulvad@kaasogmulvad.dk

> Se blogindlæg

Vejledninger

Åbenhedstingets vejledning
En række praktiske råd, skrevet af Oluf Jørgensen og Nils Mulvad umiddelbart efter den nye lov trådte i kraft 1. januar 2014.

Kammeradvokatens vejledning
Kammeradvokatens praktiske råd til myndigheder. Det er godt at kende kammeradvokatens standardformuleringer for afslag med begrundelser.

Kaas & Mulvads 14 praktiske råd
Rådene er fra 2012. De handler om praktisk journalistisk metode.

Aktindsigt i kommuner
Åbenhedstingets opsamling og særlige råd vedr. kommunal aktindsigt
Kaas & Mulvads råd til aktindsigt i kommuner


Kontrolorganer
Ankestyrelsen er tilsynsorgan for kommuner og regioner, og afslag på aktindsigt kan sendes til Ankestyrelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet er klageorgan vedrørende aktindsigt i miljøet. Se nævnets afgørelser om aktindsigt.

Ombudsmanden er sidste instans – egentlig ikke et klageorgan, men du kan bede om, at institutionen gennemgår sagen. Se ombudsmandens udtalelser